SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

S spletno stranjo www.parfumerija-amour.com upravlja podjetje Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p.

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.parfumerija-amour.com (v nadaljevanju: parfumerija-amour.com) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko interneta in takšen način poslovanja. Pogoji obravnavajo delovanje parfumerija-amour.com ter poslovni odnos med Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

SPLOŠNO O PARFUMERIJA-AMOUR.COM

parfumerija-amour.com je spletna stran, na kateri se izvaja spletna prodaja in telefonsko naročanje parfumov.

PONUDBA IN IZVOR

Ponudba, ki se nahaja na spletni strani, se lahko zaradi narave poslovanja dnevno spreminja. Cene posameznega blaga so redne in akcijske cene oz. cene s popustom.

Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. odgovarja za kvaliteto blaga ali izvedbo storitve. Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. tudi odgovarja za morebitne pritožbe ali posledice, ki bi lahko nastale, ko uporabnik koristi blago ali storitev. Za izvedbo storitev ali prodajo blaga in s tem povezanimi morebitnimi pritožbami je v celoti odgovorno podjetje Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p.

Fotografije, slike ali posnetki, objavljeni v okviru ponudb, so last podjetja Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. ali njegovih dobaviteljev, poslovnih partnerjev ali pa so le zgolj simbolični in ne zagotavljajo natančnih lastnosti izdelka ali storitve ter lahko prikazujejo simbolično ali dejansko storitev, ponudbo, podjetje ali blago.

 

IZVOR DIŠAV

V naši spletni trgovini in poslovalnicah ponujamo točene parfume Mistral proizvedene na Poljskem, čigar generalni uvoznik za Slovenijo je podjetje Parfumi Mistral, trgovina s kozmetiko d.o.o.

Dolgoletne izkušnje proizvajalca so iz najvišjega razreda, kar pomeni da je vonj jamstvo kakovosti in trajnosti našega parfuma.

Naše dišave se zgledujejo po najbolj znanih dišavah na svetu in lahko zadovoljijo tudi najbolj prefinjene okuse. Seznam točenih parfumov večkrat na leto tudi povečujemo zaradi novitet na svetovnem trgu.

Prodaja točenih parfumov poteka z izlitjem iz velikih steklenic v izbrane majhne stekleničke štirih različnih kapacitet (15, 30, 50 in 105 ml). Ta oblika prelivanja parfumov je znana že stoletja nazaj. V današnjem času ta oblika združuje tradicijo najvišje kakovosti. Oblika prelivanja parfumov je zanimiva, ob enem pa najcenejša oblika, ki obstaja na tržišču parfumov.

Točeni parfumi spadajo v skupino EDP (Eau de Parfum) in so veliko bolj vzdržljivi kot običajno komercialno dostopni izdelki za osebno nego, kot so npr. toaletne vode (Eau de Toilet).

 

Imena parfumov so last določenih blagovnih znamk, katerih ne zastopamo, temveč jih uporabljamo zgolj za identifikacijo točenih parfumov! Točeni parfumi niso pakirani kot originalni izdelki!

NAKUP IN RAČUN

Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. nastopa kot podjetje, ki ponuja blago ali storitve preko interneta in telefona. Kupec znesek plača podjetju Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. , skupaj z blagom ali storitvijo pa prejme tudi račun. Podjetje posluje na območju Republike Slovenije. Izdelke pošiljamo na območje Republike Slovenije.

Vsak paket vsebuje tudi fizičen račun.

NAČINI PLAČILA

Nakup preko parfumerija-amour.com je varen, preprost in udoben. Kupec mora poskrbeti, da so njegovi podatki pravilni in resnični, ne glede na način plačila.

Znesek naročila nakažete na naslov:

Podjetje: Parfumerija AMOUR, Amela Zeković s.p.

Naslov podjetja: Nemčavci 1D, 9000 Murska Sobota

Sklic: SI00 ### (### je številka računa)

Koda namena: GDSV

Transakcijski računi: IBAN SI56 6100 0000 7493 112 

Banka: DELAVSKA HRANILNICA D.D. LJUBLJANA

BIC/SWIFT: HDELSI22

OMOGOČAMO NASLEDNJE NAČINE PLAČILA:

Plačilo preko UPN naloga (po predračunu)

Pri oddaji naročila nam sporočite, da želite plačilo izvesti preko plačilnega naloga oz. vaše spletne banke. Po oddaji naročila vam  na vaš elektronski naslov poslali vse potrebne podatke za izvedbo plačila. V tem primeru vam odpremimo paket šele naslednji dan, ko dobimo vaša sredstva na naš račun. Odpremo lahko pohitrite v tem primeru tako, da nam pošljite dokazilo o vašem plačilu na elektronski naslov info[afna]parfumerija-amour.com. V primeru prejetega plačila do 12h vam bomo odposlali paket še v istem dnevu.

 
Plačilo po povzetju

Prevzem paketa boste plačali poštarju ob prejemu pošiljke.

Zgornji načini plačil veljajo pri vseh ponudbah razen, če je drugače navedeno v sami ponudbi

Pridržujemo si pravico, da pri določenih ponudbah poljubno omejimo načine plačila na samo enega ali poljubno kombinacijo plačilnih načinov. Takšna sprememba bo jasno zapisana pri sami ponudbi.

CENA PONUDBE

Cene vseh ponudb blaga ali storitev so vnaprej določene in vsebujejo DDV. Cene veljajo za vse kupce vendar le v času trajanja posamezne ponudbe in v primeru plačil navedenih v teh pogojih ter samo na spletni strani parfumerija-amour.com.

Cene veljajo do trenutka dobave izdelka. Pridržujemo si pravico do spremembe le-teh.

Cene se zaokrožujejo na dve decimalni mesti (1 cent).

Pogodba na daljavo med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji določeni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

 

 

 
ROKI ZA PLAČILO:
 • preko UPN naloga – do 3 delovnih dni

 • plačilu po povzetju – ob dostavi pred prevzemom pošiljke

 

Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. si pridržuje pravico, da iz kakršnih koli razlogov umakne izdelek ali storitev iz ponudbe. 

 

Zloraba nakupa je kazniva.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Kupec ima v roku do odpošiljanja blaga pravico do odstopa od pogodbe na daljavo (naročilo je potrebno preklicati po elektronski pošti na naslov info[afna]parfumerija-amour.com). Obvezno je potrebno dopisati številko naročila. Elektronski naslov s katerega opravljate preklic naročila, se mora ujemati z elektronskim naslovom, ki je uporabljen pri potrditvi nakupa. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

ZAKON O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV
KOMUNIKACIJA Z UPORABNIKI

Komunikacija z uporabniki parfumerija-amour.com poteka preko spletne strani in preko elektronskih sporočil torej preko sredstev komunikacij na daljavo, v izjemnih primerih tudi telefonsko oz. po pošti. Komunikacija z uporabniki poteka tudi preko družabnih omrežij na katerih je registriran profil Parfumerija Amour.

Uporabnik za določeno ponudbo izve na internetni strani www.parfumerija-amour.com, preko oglasnih sporočil v tiskanih, elektronskih, spletnih medijih, radijskih ali televizijskih medijih.

Ponudba na spletni strani bo sestavljena na način, da bo iz njenega sporočila jasno in razvidno, da gre za ponudbo blaga ali storitev z določenimi popusti, akcijami ali ugodnostmi ter pogoji, pod katerimi bo možno pridobiti določeno ponudbo.

OSNOVNE INFORMACIJE ZA UPORABNIKA

Na spletni strani parfumerija-amour.com se nahajajo informacije o podjetju, ki upravlja s spletno stranjo. Te informacije so ime in sedež podjetja, kontakti ter druge potrebne informacije, najmanj pa tiste, ki jih zahteva zakonodaja.

Uporabniki bodo našli tudi informacije blaga ali storitev, pogoje dostave, veljavnosti ponudb in ostale informacije.

Uporabniki, ki imajo kakršna koli vprašanja v zvezi s ponudbo, lahko ta vprašanja zastavijo preko spletne strani. Preko elektronskega naslova oziroma kontaktnega obrazca, telefonsko ali preko družabnih omrežij. Način zastavljanja bo obrazložen na sami spletni strani, v družbenem omrežju ali drugače. parfumerija-amour.com lahko ta vprašanja skupaj z odgovori tudi objavi. V kolikor bo potekala avtomatična objava, si parfumerija-amour.com pridržuje pravico izbrisa teksta, ki je žaljiv, nezakonit, nemoralen ali kazniv.

Vprašanja in ostali teksti izražajo mnenje njihovega avtorja in parfumerija-amour.com se od odgovornosti ograjuje. Vprašanja v zvezi s ponudbami ali druga vprašanja je možno pošiljati preko elektronskega naslova, spletnega obrazca ali zastavljati preko telefonske številke (070) 333 099 ob delavnikih med 8. in 21. uro.

PRITOŽBE IN SPORI

Podjetje Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. se bo trudilo vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo razrešiti v čim krajšem možnem času, pri tem pa bo spoštoval zakonodajo (Zakon o varstvu potrošnikov) in se po najboljših močeh trudil doseči dogovor.

Uporabnikom je na voljo nekaj kontaktov:

 • pisno na naslov Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. , Nemčavci 1D, 9000 Murska Sobota Slovenija

 • pisno na elektronski naslov info[afna]parfumerija-amour.com

Postopek obravnave je zaupen. V kolikor dogovor ne bo mogoč, je za spore pristojno stvarno sodišče v Murski soboti.

Reklamacije v zvezi s kakovostjo ali izpeljavo same ponudbe se rešujejo med kupcem in Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. .

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Spletna stran parfumerija-amour.com deluje na način kataloške prodaje blaga in storitev. Kljub trudu za čim večjo točnost in ažurnost ponudbe se lahko zgodi, da se podatki o blagu in storitvi ter ceni spremenijo tako hitro, da jih ne utegnemo popraviti in se še vedno nespremenjeni nahajajo na spletni strani. V primeru naročila za takšno blago ali storitev podjetje kupca obvesti o spremembah in nakup prekliče, oz. mu omogoči preklic naročila ali se dogovori za kakšno drugo možnost.

Pridržujemo si pravico do tipografskih napak in napak, ki bi izhajale iz nenamernega nepravilnega delovanja informacijsko-tehničnega sistema spletne strani.

Podjetje ne odgovarja za točnost podatkov, vnesenih s strani kupca.

PRAVICE KUPCA

Smatra se, da je nakup izveden preko Pogodbe na daljavo. Jezik, v katerem se sklepa Pogodba, je “SLOVENŠČINA”.

Kupec ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od oddaje naročila podjetju sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če je kupec blago že plačal, mu mora podjetje vrniti plačano kupnino v roku petnajstih (15) dni po prejemu sporočila o odstopu. V vračilo kupnine se ne šteje znesek za opravljeno storitev dostave.

V kolikor je kupec blago že prejel, ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od prejema podjetju pisno sporoči, da želi blago vrniti. V petnajstih (15) dneh od pisnega sporočila mora kupec blago vrniti, vendar v originalni embalaži in neodprto, Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. pa mu mora vrniti plačano kupnino v roku petnajstih (15) dni po prejemu vrnjenega/preklicanega blaga. V vračilo kupnine se ne šteje znesek za opravljeno storitev dostave.

Blago vam zamenjamo tudi v primeru, če smo vam zaradi naše napake odposlali napačen izdelek. Kupnino vam vrnemo takoj po prejetju vrnjenega blaga.

Kupec v celoti krije stroške dostave pri vračilu blaga.

V kolikor Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. upravičeno sumi, da kupec namenoma opravlja nakup in nato zahteva odstop od naročila, zgolj z namenom, da bi zavajal ali škodoval podjetju Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. , kupec ni upravičen do vračila vplačanega zneska.

V kolikor kupec na poziv prodajalca ni poravnal zneska oziroma vnaprejšnjega plačila po predhodnem predračunu kot zavarovanje k resnosti sklenitve posla, se smatra, da kupec ni sprejel ponudbe in da pogodba ni bila sklenjena. Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. o tem nemudoma obvesti kupca.

DOSTAVA

Dostava naročila traja od 1 do 4 delovne dni – med vikendi in prazniki ni dostave. Naročilo praviloma odpošljemo še isti dan, v kolikor je bilo naročilo oddano (in plačano) do 12.ure v istem dnevu.

 • Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

 • Strošek pošiljanja se zaračunajo po ceniku Pošta Slovenije d.o.o.

 • Dostava pri vrednosti nakupa enaki ali večji od 30,00 € je brezplačna.

 • Kot vrednost nakupa se šteje vrednost izdelkov brez stroška dostave.

 • Ker dostavna služba pošiljke dostavlja v dopoldanskih urah, se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov.

 • Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, itd.), bo dostavljavec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za poznejši prevzem.

 • Če kupec blaga ne prejme v nekaj dneh od odpošiljanja, o tem nemudoma obvesti ponudnika. Ponudnik v tem primeru ugotovi vzroke in o tem obvesti kupca.

POŠKODBE PRI DOSTAVI

Kupec naj pri prevzemu pošiljke pregleda njeno vsebnost. V primeru poškodb kupec o le teh obvesti podjetje Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. po elektronski pošti na naslov info[afna]parfumerija-amour.com. Zaželeno je dodati fotografije poškodovane pošiljke. Po uvodnem kontaktu kupec celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) vrne podjetju na naslov Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. , Nemčavci 1D, 9000 Murska Sobota ta pa mu zagotovi nadomestno pošiljko.

VRAČILO BLAGA - REKLAMACIJA
OPIS PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu bo naše podjetje vrnilo vsa opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Če je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

 
KUPEC NIMA PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE IN VRAČILA IZDELKOV V PRIMERU:
 • če je uporabnik že odstranil embalažo in jih odpečatil;

 • uporabljenega izdelka, saj so ti izdelki po naravi neprimerni za vračilo (npr. imajo vidne znake uporabe);

 • izdelkov, ki so poškodovani ali v spremenjeni količini.

 

Vrnjeno blago pošljite na naš naslov:

Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p.
Nemčavci 1D

9000 Murska Sobota

 

Obrazec: Obrazec za reklamacijo. Obrazec izpolnite in ga vrnite po elektronski pošti info[afna]parfumerija-amour.com ali natisnjenega na naš naslov: Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p., Nemčavci 1D, 9000 Murska Sobota

 
REKLAMACIJA:

Kupec lahko blago reklamira v osmih (8) dneh od nakupa, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, izdelke v napačni količini oziroma barvi, ali če izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko v tem primeru zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

Zadnja sprememba splošnih pogojev: 24. 8. 2019

Priloga_3_OSNUTEK_16_FORMAT_A6-1.jpg

Pri nakupu kupec dovoli podjetju Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov.

Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varoval podatke uporabnikov.
Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če se kupec tako odloči, za pošiljanje obvestil, novic in ponudb (preko sms sporočil, elektronske pošte, pisno na naslov).

V tem okviru se zbirajo naslednji podatki: IP naslov, osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, datum rojstva, spol, telefonska številka, naslov elektronske pošte, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije s spletno trgovino. V kolikor bi šlo za darilni bon se zbira še ime in priimek obdarovanca ter njegov naslov.

Podjetje Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani parfumerija-amour.com in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. lahko podatke posreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov za podejtje Parfumerija Amour, Amela Zeković s.p. je Amela Zeković, telefon: 070 333 0999, e-pošta: info@parfumerija-amour.com. Veljavnost splošnih pogojev: od 24. 8. 2019 do spremembe oziroma preklica.